Datorkaputt!

Amen åhhh! Min dator är knas och det betyder att det blir lite bristfällig bloggning framöver. Hoppas den blir kry fort, håll tummarna!

Förvandlingen segar sig framåt.

Ok, jag köpte ju nya klädslar till två fåtöljer på IKEA. Kan ni gissa vilken färg? Jo, just det, vit!

Såhär blev det i hörnan där vi har fåtöljerna, och även det lilla bordet jag målat vitt.


Jag har även kämpat med att fixa in en glödlampa i en ljuskrona som egentligen inte har elektriskt ljus, men efter att jag filurade till det, fungerar den som lampa i samma hörna.


Jag köpte även en liten korg idag i vit skinnimmitation där vi kan förvara alla minitrassels leksaker, det blir en del kan jag säga!

Har pysslat med lite annat också idag, tänkte fixa lite bilder och återkomma med mer info om det imorgon. Nu blir det lite filmtime och lyxkaffe med maken. Även om det förmodligen kommer vara så att jag mer sitter och tittar på den nya fina hörnan vi har fått. Skön söndagkväll till er alla!

En söndag

Jag startade dagen med att åka iväg utan man och barn till IKEA. Förvandlingen fortsätter. Jag köpte nya klädslar till två fåtöljer, förvaringslåda och lite annat smått och gott. Sedan gjorde jag ytterligare några pitstop innan jag återvände hem för att måla vårt "sidetable" för andra gången.
Tänkte göra ett inlägg om inköpen senare men nu är jag fullt upptagen med lilla minitrassel som pratar förförligt mycket för hon tycker det är så mysigt att lufta rumpan!

Förvandlingen

har börjat! Efter förra helgens fiasko när jag gjorde massa lampskärmar, så var saken klar, vitt får det bli i vardagsrummet. Så, idag rotade jag fram färg och satte igång. Nu är vi en liiiten bit på väg iallafall!

Före


Efter



Efter en strykning verkar det lovande, men FY FABIAN vad tråkig den var att måla!

umgås mammor emellan

Åh vad jag tycker det är viktigt att ibland umgås med andra mammor och deras barn. Jag är så glad att en av mina närmsta vänner fick barn bara sju veckor efter mig, vi ventilerar och pratar om sånt som tynger en relativt nybliven mamma och sedan känns det som om man aldrig haft något problem!
Det kan ju vara allt ifrån sömnbrist till förändrade kroppar eller förändrade känslor inför sig själv, eller bara livet i stort.
Innan jag fick barn blev jag skitirriterad på folk som sa att jag omöjligt kunde förstå och snällt fick vänta tills jag hade egna barn, för då, då skulle jag minsann fatta. Bah, humbug! tänkte jag. Men nu, nu när hon finns här, den lilla människan, en person som jag och maken älskar så mycket att det värker inombords, så är jag den första att hålla med!
Mina vänner som inte har barn, de vill nog förstå, och tror att de gör det, men icke! Jag VET, att det gör de inte. Och det är helt ok, för det gör mina mammakompisar, så allt sånt man behöver snacka om, med någon som förstår, det pratar jag med dem om, och så älskar jag mina kompisar, mammor eller inte lika mycket oavsett ändå!
bilden är lånad från www.celebritybabies.info

Kallt ute? Vår i sinne!

Nu när vintern inte har lämnat oss, utan istället gjorde hoppfulla vårälskare oerhört medvetna om att den i allra högsta grad dröjer sig kvar, får man försöka pigga upp sig med lite andra vårtecken.
Jag försöker med ett vårfräscht nagellack i ljus aprikos ton med lite shimmer i.
Nagellacket är från BeYu #263

Livet.

Idag har varit en alldeles vanlig dag, en sådan som i en lång rad efter varandra bildar livet. Förmiddagen ägnades åt städning, eftermiddagen åt jobb och snart blir det film i soffan med maken.
Jag tycker verkligen synd om de människor som strävar efter något mer än dessa dagar, jag tror att det är väldigt svårt at bli lycklig och känna sig nöjd då. Vi försöker göra det mesta av våra dagar i livet, att se charmen och lyckan i det lilla, som tex. hur lyxigt det är att båda vara hemma så mycket med vårt lilla lyckotroll!
bilden är googlad

vansinne

Som jag nämnt tidigare köpte vi en gåstol till minitrassel i helgen. Nu har den drivit oss till vansinne. Vi går likt Kalle Anka på julafton och nynnar på helt speedade låttrudilutter, som ackompanjeras av muuande, tutningar och ljud som låter boioioing.
Oj, vad hon älskar den och oj, vad vi hatar den!


Världsfred

Då var det problemet löst.

Då kan jag äntligen ta tag i det där med världsfred.

Vad nu??

Kapslarna är sluut! Vilka värdsliga problem..

jag syndar

Men det är väl helt okej sådär någon gång ibland!


Matlagningsprogram

Jag älskar dom! Jag vet egentligen inte varför, visst lagar jag mat och tycker det är roligt. Jag bakar också, men det är inte så ofta. Det är ändå liksom inte inspirationen som är anledning nummer ett till att jag tittar på programmen, jag bara älskar att göra just det, titta!

Så förmiddagen har spenderats i sängen kollandes på matlagningsprogram medan minitrassel spelar musiken från instrumentpanelen på sin gåstol som inhandlades i lördags.
Vi har det allt bra vi!

bilden är lånad från recept.nu

Så jädrans typiskt!

Då har jag spenderat söndagen med att göra nya lampskärmar till vardagsrummet. 5 stycken svarta för att vara exakt. När jag äntligen var klar med den sista, ja, då kom jag på att vi ska ha vitt istället.

Jobbiga männsika!

Coffeelove

Alltså, vilken lyx det är med den här kaffemaskinen. Jag älskar den! Vid köpet fick man med ett axplock av kapslar i olika smaker och jag har provat en av varje. Maken säger att jag påminner lite om Gollum där jag står och smeker den, medan den sakta burrar på, och kaffedropparna sakta men säkert rinner ner i koppen. My precious, tänker jag, och det ser han.
Om ni har tips på goda smaker tar jag gärna emot dem!




Off to the shops

Dagen har varit produktiv! Jag är med i matchen igen och vi har storhandlat mat och uträttat ett och annat ärende. Bland annat så inhandlades äntligen min älskade kaffemaskin! Tänkte att jag gör ett separat inlägg om den senare.
Dagens outfit blev ungefär såhär.
Mössa-Kappahls barnavdelning
Skinnjacka-vintage
Pälsväst-VILA
Kofta-Gina Tricot
Jeans-Gina Tricot
Skor-EMU Australia
Väska-Gucci

Nu ska jag dricka kaffe i mängder!



Min man

älskar att retas med mig, på ett sådär lagom kärleksfullt sätt. Jag sitter som ett ynk i sängen och ropar: Kan du kooooomma?
Naturligtvis kommer han, sticker in huvudet i sovrummet och frågar vad jag vill. Jag undrar om han kan sätta på mig tofflor för jag fryser såååå mycket om fötterna, och det är ju såå förfärligt synd om mig nu när jag är sjuk. Så säger han till mig: Men älskling, du har ju inga tofflor, vi måste köpa dig ett par. Sedan pekar han på högen och frågar: Vilka vill du ha? med ett leende.

Och ja, det är en stulen hotelltoffla med där i högen!

Vik hädan

bacilluskus förskräcklicus!
Redo för exorcism!

När man är sjuk

får man roa sig bäst man kan. Jag är inte van att inte vara i farten hela tiden, men det finns ju alltid nöjen man kan göra stillasittande. Jag har till exempel en helt larvig dragning till allt som har med vampyrer att göra. Eller nu ljög jag, men ni vet allt som är kopplat till den här romantiserade vampyrvärlden i alla fall. På biopremiärerna av Twilight stod alla fjortonåriga tjejer, helt exalterade, och så jag!
Till råga på allt så fick dessutom min stackars make följa med och gissa om han såg måttligt road ut när hela biopubliken ooooade när Jacob tog av sig tshirten i New Moon.

Ja, moving on, idag roar jag mig med några avsnitt av Vampire Diaries. Så sjukt bra serie, fjortonåringen i mig fullkomligt jublar av lycka när Stefan gör allt för sin älskade Elena!


Då var det min tur...

att bli sjuk. Huvudet värker, halsen gör ont och kroppen orkar ingenting! Fy och blä.

Hoppas det går över fort.

Lite ny design

kan väl aldrig skada? 

Nu har jag skrivit HTML-koder så fingrarna blöder. Godnatt!

Oooo..

vad seg jag varit idag. Det är väl det där underbara med att vara småbarnsförälder, man är alltid i något konstant trötthetstöcken så det kommer en oväntad gäsp mitt i barnsångerna, bara sådär. Men det gör ju ingenting, för varje gång lilla trassel ler så får jag mer energi än vad alla sovmorgnar tillsammans hittills i livet givit mig!



Två av mina bästa!

Dagens outfit

är denna.

Päls-Tradera (BikBok)
Linne-Share female
Skinnleggings-Sisters point
Svarta läderstövlar-mimic copenhagen
Handskar-present av svärmor
Väska-Gina Tricot
Örhängen-B-Young









Eftersom vintern kom tillbaka som en rak höger så är jag riktigt nöjd över att jag ropade in pälsen på tradera. Även om den är oäkta är den ordentligt varm!

Bäst just nu


Dagens...

...outfit. Japp, nu har jag bestämt mig för att bli en sådan blogg. En sådan som har inlägg som kallas Dagens Outfit. Håll tillgodo.

Klänning-Hunkydory
Linne-Gina Tricot
Underklänning-RoseBud
Strumpbyxor-H&M
Knästrumpor-Gina Tricot
Skor-EMU Australia
Halsband-Present







Gaaaahh!

VIlken rysare! Jag fick för en stund frångå mitt vanliga bloggsurfande för att börja googla kyl/frysar. Helt plötsligt när jag skulle ta ut lite mineralvatten från kylen så var det helt mörkt därinne. Aha, lampan har gått tänkte jag, och plockade fram en ny för att skruva i. Men, döm om min förvåning när det fortfarande var helt mörkt i kylen! 

Den var dessutom tvärtyst. Jaha, trasig, död, kaputt!!! Typiskt!

Så, istället för att kolla vårjackor och annat smått och gott, så fick jag kolla pricerunner. Jag och maken satt och diskuterade mått och volym när helt plötsligt vår trogne vän började surra och lampan tändes!

Ok, då var det ingen fara den här gången då...

bilden är googlad

Blir till att hålla koll på skrället och eventuellt göra hjärt- lungräddning nästa gång!

Alla dagar är ♥ dag hos oss

Men ändå kan det ju vara trevligt att göra något litet extra. Så, sagt och gjort, trotsade jag och maken minusgraderna, bäddade ned minitrassel på fårskinnsfällen i vagnen och satte koppel på hunden. Tog på oss det varmaste garderoben kunde erbjuda, jag tog naturligtvis på mig mina älskade EMUs, och med matsäcken packad och termosar med kaffe och varm choklad gick vi ut på picnic i det gråkalla februari.



Efter ungefär en timmes promenad smakade våra räkmackor utomordenligt gott. Vi hade dock lite svårt och insåg att vi var tvungna köra ett ordenligt teamwork för att kunna hälla upp drycken utan att ta av oss vantarna. Vinden rikitg bet i kinderna på oss och ven så det visslade över vattnet, men oj så mysigt det var!
Maken var modig nog att ta av sig vanten, resten
av dagen har vi tittat noga efter eventuella köldskador.

När vi kom hem igen överraskade min älskade man mig med tre vackra rosor i rosa! En riktig romantiker!



Hoppas ni alla haft en bra dag oavsett om den gått i hjärtats tecken eller ej. Nu är det film och chokladtryffel som väntar!

Ett lejon i familjen

Lilla trassel är född i lejonets tecken, och jösses vilket litet lejon hon är! Ni vet såna där korkade människor man ser i dokumentärer på tv, som skaffat ett vilt djur och har som husdjur, som förr eller senare får erfara den hårda vägen att djuret är helt opålitligt, trots det urgulliga yttre det besitter, precis så har vi det med lilla trassel. Hon är ju sååå bedårande söt att man bara måste krama och pussa på henne hela tiden, och det är så mysigt att hela kroppen blir varm. 

Och lika plötsligt som de korkade människornas husdjurslejon på tv slår klorna i dem, hugger minitrassel med sina klor och sitter som en sugkopp i ansiktet. Hon är fullkomligt livsfarlig! Både jag och maken bär synliga sviter av hennes små tassar som besitter en enorm styrka och rakbladsvassa naglar.

Ändå finner vi oss själva med att göra som de korkade människorna på tv, vår lilla lejonunge är ju så oemotståndlig att vi bara måste försöka oss på att kela med henne trots att det känns som man leker med döden, jag försöker taktiken "snabbt in snabbt ut", men tji fick jag, trassel var återigen snabbare. SWOOP!

bilden är googlad

Nu sätter vi fart med dagen!



Ha en skön söndag!

Söndag = lååååång frukost!

Som avnjuts i min nya morgonrock.


Vi gillar olika.

Jag är uppvuxen i en familj där vi alltid åt middag tillsammans. Mamma lagade oftast maten och så satt man ner runt bordet och samtalade om dagen och hur den varit. Det var heligt och supermysigt! Värmen, tryggheten och kärleken omfamnade oss där vi satt.
Nu när vi fått barn tänker jag naturligtvis att det är så man gör när man är en familj, och det gör vi. Det enda som skiljer sig vid vårt bord från det jag växte upp vid, är att ibland, inte alltid, så står det olika maträtter framdukade. Jag och min man gillar, och är ofta sugna på olika mat!
Som jag varit bekymrad över detta. Herregud, det blir ju inte familjemiddag om man inte äter samma rätt!

Nu när vårt lilla trassel sitter med och äter vid bordet och har gjort i ca två månader, så känner jag nog att värdet i våra familjemiddagar inte alls sjunker beroende på vad vi stoppar i munnen. Värme, trygghet och kärlek omfamnar även oss när vi sitter där och skrattar åt minitrassel när hon kletar gröt i håret eller ärtpuré i näsan och skriker i högan sky när skeden inte kommer med ny laddning tillräckligt fort.

Som ikväll till exempel, maken åt spaghetti och köttfärssås, jag åt fil med russin och lilla trassel gröt med banansmak. Vilken lördagsfest va? Jo, det var ju det!
Nej, olika maträtter har nog kanske inte varit anledningen till olyckliga barn eller skilsmässor, i alla fall kommer det inte vara det i vår familj!


Förvirrade roller

Rollerna hemma hos oss är ibland lite förvirrade, vem är det som är bebis i familjen egentligen??



Enligt oss har vi två, den ena har lite mer hår än den andra!

Fredag

Mannen är förkyld och känner sig hängig. Jag har servat med färskpressad apelsinjuice och te. Till middag blev det soppa. 


Provade ett recet ur den här boken.




Den blev god. Vi åt nygräddad ciabatta till.


Detaljer

Vi har bott i vår lägenhet i sju månader ungefär. En månad efter att vi flyttade in föddes minitrassel och operation inredning fick sättas på paus.

Nu har vi väl hittat i princip alla möbler vi vill ha/behöver så nu är det fokus på detaljerna för att uppnå rätt känsla. Som med allt annat i mitt liv så kan jag tröttna eller ändra mig rätt så fort, så de rum som jag innan kände mig rätt så färdig med har jag nu kommit på att jag vill ändra i. Vi är alltså tillbaka på ruta noll igen, förutom med möblerna som jag faktiskt får acceptera och jobba runt. 

Det går minst sagt i snigelfart. Jag vill verkligen inte behöva komma med tio ursäkter varje gång vi får besök. Ni vet, i stil med; Ja, här har vi ju då tänkt måla om, eller, den här mattan ska vi ju naturligtvis byta ut! 
Ja, ni fattar!
Problemet är ju bara att man måste bestämma sig, jag vill ha fransk lantlig stil, eller jag vill ha romantisk marockansk känsla. Oavsett vilken stil/känsla man vill ha måste man ju veta. Det är mitt problem!
På måndagen vill jag ha shabby chic, tisdag barock, onsdag nordiskt avskalat osv. Sen blir inredningen varken hackad eller malen!
No more säger jag!! Nu är det nog. Så igår slog jag på stort och köpte en ny blomkruka till en gammal byrå vi har i vardagsrummet. Ett snigelsteg på vägen till det perfekta hemmet...


Vårjacka

Letar efter en lämplig vårjacka. Jag vill gärna ha en med trekvartsärm men det verkar ju vara helt omöjligt att hitta! Tips någon?

Vissa kallar det...

djurplågeri. Vi kallar det supergulligt!



Tips

Ni som inte dricker alkohol av en eller annan anledning/övertygelse ska här få tips på gott alkoholfritt vin. Det vita gjorde sig mycket bra till räkor och det röda dracks till hemmagjord pizza med rätt kryddstark salami på. 


Det vita...


...och det röda.

En såkallad push up

Jaha, såhär 6 månader efter att minitrassel först såg dagens ljus så börjar hon så smått äta vanlig mat och amningen trappas så sakteliga ned. Och nu mina vänner, börjar jag få en föraning om vad denna process har gjort med mina behag.
Jag tittade på min man och konstaterade; jag tror jag får investera i en såkallad push up!


500 days of summer

är ett litet filmtips från mig! Underbart söt. Älskar mjuka fina män som är sådär riktigt romantiskt kära i kärleken. Dom är så gulliga på något sätt.



Nu blir det frukost!

Ja, och sen ska väl jag suga det sista ur tiden med mamma innan hon åker hem igen, och hon lär väl snusa på minitrassel allt vad hon kan.

Söndagen bjuder i övrigt på födelsedagskalas hos svåger med fru.

Senare framåt kvällen blir det nog soffläge skulle jag gissa på.


Härliga, lata söndag!!

Mammor

Jaha, inget skrivet alls idag. Har mitt intresse för bloggen dött månntro?? 

Nejdå, trots att jag vanligtvis inte har så oerhört bra tålamod med saker och mitt intresse fort svalnar så beror dagens avsaknad av bloggande inte just på detta. Min mamma är nämligen på besök!!
Hon bor ca 40 mil bort, och även om vi har haft stort behov av att träffas ofta så har det blivit ännu viktigare för oss sedan jag fick minitrassel och hon blev mormor.

Vi har en underbar relation jag och min mamma, och jag vill ju naturligtvis att min dotter ska få en bra och nära relation till henne också. Dessutom så behöver man ibland prata med sin mamma om sånt som bara mammor förstår!

Så, om det uppdateras dåligt på bloggen under helgen så vet ni vad det beror på!

Med det sagt, önskar jag alla en mysig helg♥

Jaha, det gick ju bra det där!

Har nu lagat gröt, matat minitrassel med gröten, lagat egen mat, nattat minitrassel, fortsatt med matlagning, lugnat minitrassel som vaknade, fortsatt med matlagning, hyschat hund som skäller på nåt bankande i huset, fortsatt med matlagning, stoppat in nappen på minitrassel, lagat maten färdigt och slutligen ätit.


Har nu diskat undan efter den minst sagt hysteriska matlagningen och tror jag ska titta lite på tv. Jag är som ni kanske förstår gräsänka för kvällen!

Rum för en ängel


Det känns som att ett barnrum är ett ständigt projekt. Kläder behöver rensas, sorteras om och bytas ut. Inredningen ska anpassas efter ålder osv. Tänkte bjuda på lite bilder från minitrassels rum. Vi fick en sänghimmel i present av en kund till mig som jag satt upp. Den blev väldigt gullig!




Hennes säng är placerad fritt mitt i rummet så det passade utmärkt med en sänghimmel som hänger från taket såhär.



Sängen med finfina filten från Klippan som hon fick i present av min allra bästa vän och hennes gulliga familj!



En liten fågelbur har hon fått, den gillar hon att titta på.



Fönsterbrädan pryds bland annat av inramade fotavtryck jag gjorde när hon var 2,5 månader.



För att hålla ordning bland alla hennes kläder har jag stämplat etiketter och satt på alla korgar.



Älskar den här mattan från IKEA, underbart söt!

Status just nu...


kaffe♥ och världens mysigaste låt just nu...



Jag ♥ päls= SANT

Idag har jag varit och hämtat ut en pälsjacka (oäkta naturligtvis) som jag vunnit på Tradera. När alla andra blickar mot vår så köper jag vintergrejer! Kan ju tyckas helt galet, men sanningen att säga så är det inte så många som visar intresse för auktionerna med typiska vinterplagg vilket ju gör att man kan fynda.



Bild kommer naturligtvis lite senare!

Kvällsfika♥

Ikväll hade vi lite vardagslyx med kvällsfika och film när lilla trasslet somnat! 



Vår lilla hund fick också kvällsfika...



Det verkade som hon blev nöjd efter det:)



Det här hände...

...hemma hos oss idag, matolja över hela köksmattan!



Och då tänker ni, ja, det är sånt som händer i ett hem med barn. Men då säger jag, nej, det händer när man har en man! Haha, min älskade make, han kan då konsten att trixa till det.
Han skulle ta fram matoljan ur skafferiet för att ge mig, och vipselisudd så satt han med oljeflaskan uppochner i famnen utan kork. Vet inte hur det hände, men ett som är säkert är, att livet hemma hos oss aldrig är tråkigt!

Jobb

Dagen ägnas åt jobb, får bli lite blogg till kvällen! Ha en fin dag allihopa♥

RSS 2.0