Då mår jag som bäst.

Det är dagar som dessa jag mår som bäst, när man fått MASSOR gjort. Vi började dagen med att makens mamma kom på besök för att hjälpa oss lite. Hon fick ta hand om miniT medans vi gick upp till vårt vindsförråd. Vi var oerhört duktiga på att rensa ur bland våra saker när vi flyttade, men sedan bara skövlades sakerna in i vårt förråd utan minsta strukturering. Detta resulterade i att trots vår rensing så verkade vi ha tonvis med grejer, eftersom allt bara kastades in huller om buller. Idag skulle det åtgärdas och åtgärdat blev det, tog inte alls lång tid heller, kanske 40 minuter. Varför skjuter man sådana simpla saker på framtiden, när det inte alls är någon stor grej, bara man tar tag i det? Nåja, nu är det gjort och vinden är redo för nytt bråte vi måste rensa ur när vi ska flytta nästa gång. 



Efter vindsstädningen var det lägenhetens tur, det är ju torsdag trot allt. Dammsugning, dammning, skurning och allmänt plockande. Underbart! Det är en helt fantastisk känsla när man städat tycker jag. Efter det mötte jag upp en kompis och så var det dags för dagens promenad. Dagen bjöd på grått men rätt milt väder, så det var helt ok. Vi hade trevligt och när vi gått en stund enades vi om att vi inte pratat klart på långa vägar så jag bjöd på latte och Maltesers.
Efter en stunds snicksnackande drog hon sig hemåt och jag gjorde mig redo för lite jobb. Nu har jag jobbat klart, ätit kvällsmat med maken och det är snart dags för ett avsnitt av Shameless med en kopp kaffe. Men först ska jag kolla ut ett recept till morgondagens middag. Älskade pappsen hälsar på oss i helgen och jag vill bjuda på något gott. Jag kan varmt rekommendera den här kokboken. Superhärliga och nyttiga recept!
Familjens Hälsokokbok av Jacob Wismar

Shameless

Vi har börjat kolla på serien Shameless (amerikanska versionen) som går på Canal+ just nu. Den verkar riktigt lovande. Tycker ni ska kolla in den!
bilden är googlad

Godmorgon onsdag!

När onsdagen är slut känns det verkligen som nedförsbacke mot helgen. Så, för att orka sista spurten av uppförsbacken laddade vi med en god frukost!
Fil med skivad banan, hasselnötter, russin och solrosfrön.

A kiss to make it better.

Idag har jag haft röda läppar och röda naglar. Piffar upp den annars ganska mörka outfiten.





Tunika-Monki
Halsband-Ihoplock av gamla smycken
Linne-Cubus
Ring-Bulgari
Armband-Köpt på marknad
Glansiga leggings-Gina Tricot
Skor-Converse



Från mjäll till gräll.

Dags för lite ny färg på naglarna. När jag haft väldigt mjuka, ljusa toner brukar jag oftast vilja variera med lite färg. Den här gången med färgen Rich Ruby från CREATIVE NAIL DESIGN. Tyvärr har CND nylanserat hela lackserien och denna färg utgått, så nu letar jag förtvivlat efter en liknande för jag älskar verkligen den här djupröda tonen!


Kvinnor, kvinnor, kvinnor.

Alla dessa kvinnor! Visst är vi fantastiska varelser? Vi är magiska, vi kan förtrolla männen utan den minsta ansträngning. Vi har övernaturliga krafter, intutionen balnd annat, som ger oss ett försprång här i världen. Vi är mammor. Även om vi fött barn för bara några ynka månader sedan och får sova max tre timmar på en natt så är det med en grace och värdighet vi tar hand om våra barn och är vackra för våra män. Vi har arbetat oss uppåt, rekordsnabbt på kort tid, och visat att vi är några att räkna med, att kvinnor kan. Våra karriärer är spikraka. Vi är fantastiska!

På tv, i tidningar, på internet, överallt kan man se bevis på vår framgång och skönhet. Jag blir så stolt och inspirerad av mina systrar. Ändå, trots detta känner jag ett sting av avund, speciellet avundas jag er som på något sätt är mer verkliga. Bloggvärlden är full av underbara kvinnor som visar tecken på egenskaper värda att avundas. Se bara på Emma-Att vara någons fru, vilken fantastisk förmåga att få orden att dansa och sina läsare att le. Malenami, är en förebild för oss alla. Vacker som en dag, positiv som få och så ödmjuk att man unnar henne allt gott i världen. Josefine-Epok Interiör har en oklanderlig smak och hela hennes blogg andas klass! Varför är det så, att man ska avundas? Kan ni kan jag, tänker jag! Jag vägrar låta mig korrumperas av den mörka sidan.

Så, som avslutning på denna hyllning till kvinnan, vill jag uppmana alla mina medsystrar, fortsätt vara fantastiska. Och ni som är mänskliga och avundas, sluta med det, för ni är minst lika fantastiska fast på ett annat sätt. Och det är ju just det som är tjusningen, vi är alla helt unika men alla lika hänförande varelser!

bilden är googlad

En vecka går så fort.

Hur i hela friden?? Är det redan måndag igen? En vecka går så grymt fort. Men ok, då kör vi igen. Lite måndagsladdning tack!



Brunch.

Förmiddagen har spenderats med att fylla magen med goda våfflor på våffelbrunch! Det var ju natruligtvis supergott och en promenad i solskenet hade varit perfekt nu för att smälta maten, MEN, eftersom jobbet kallar så blir det inget med det. Resten av brunchsällskapet traskade nöjt iväg medan jag sa hej då för att förbereda lite innan det är dags att jobba ett par timmar. Jobb på en söndag borde förbjudas, men ibland är det bara så det är.


Det är ändå väldigt underbart när våren kommer. Känner ni hungern? Hungern på livet! Man får genast 700 miljoner idéer som verkar så lätta att genomföra. Man blir inspirerad och får lusten tillbaka. Även om inte en enda idé blir verklighet så är det så otroligt härligt att känna en vilja, en vilja att uträtta något. Jag älskar våren och det löfte om en bättre tid den ger. Våren är hoppets årstid!



Ett litet godnatt...

såhär på kvällskvisten. Eftersom barn inte gör skillnad på helg eller vardag så blir det läggdags relativt tidigt även en lördagkväll. Vi har haft lite gäster och kvällen har varit trevlig. Efter en dag med tre timmars promenad och även lite tvättande så känns det nu att sängen kallar. Så godnatt alla, vi läses imorgon!


Blåsippan ute i backarna står...

Nja inte riktigt än, men dessa små blomster skymtades på promenaden idag.

Tappra snödroppar som hittat upp trots den täta murgrönan.

Och en ensam liten krokus ger löfte om varmare tider.

Varje dag sker små under!

Visst är det så, undrar nu vad dagens blir. Inte var det sovmorgon i alla fall!

Fredagslyx!

Nu sitter jag i soffan med en fantastisk känsla. Jag har duschat, gjort inpackning i håret och ansiktet har fått lite scrubbning och mask.
Älskar BIOTHERMs BIOPUR Porereducer. En vit lermask som verkligen är effektiv och rensar ur porerna. Rekommenderas! 

Nu blir det nog lite film, om maken kan slita sig från programmet på MTV om kändisar som gjort bort sig. Han sitter och skrattar högt åt alla dumheter de hittat på. Jag tror jag måste kolla lite jag också, så som han skrattar så verkar det ju riktigt kul.
Ha en skön kväll!



Hej fredag!

Äntligen fredag, jag ska jobba lite i eftermiddag men det är ju ändå helt ok. Nu har vi haft lite slappande på morgonen och förmiddagen och tittade på film. Nu? Vad tror ni? Kaffe såklart!

Kväll

Nu har vi tagit kväll. Efter en sen eftermiddagspromenad med hela familjen har vi nu tagit kväll. MiniT sover sedan klockan sju, och maken och jag har tittat på en film. Nu blir det bara lite kvällshäng i sofforna med slösurfning och annat livsviktigt sedan en relativt tidig kväll så man är pigg och fräsch tills imorgon. Jag tycker ändå det är något speciellt med fredagar!
Hoppas ni också har det mysigt i stugorna!

En sån där dag.

Idag har jag en sån där dag, ni vet, när man bara njuter av att inte ha någon tid att passa, och bara kan skrota runt och göra ingenting. Klockan är 15.23 och jag går i mysbyxor och ett oversize linne, har gjort en kopp kaffe och ska sätta mig med fötterna högt och rikta näsan mot solen på balkongen.

Våren. Premiär för balkongen!

Nu när solen tittar fram börjar man verkligen få inspiration till att inreda balkongen. Vi har en inglasad, rätt så stor balkong vilket gör att den nästan känns mer som ett uterum. Eftersom mycket av inredningen från vardagsrummet blev slopat så får nog det få nytt liv på balkongen. Tänker mig alltså lite marrakechinspirerat. 

Ska även ha lite tomatplantor på balkongen i år tänkte jag. Kanske lite kryddor också? Har ni förslag?

Bilden är lånad härifrån

Nu är det fest!

Jag har jobbat klart för kvällen, vi är båda lite trötta och hungriga. Vad göra?? Jo, vi köper pizza såklart! Ibland är det löjligt gott. Nu sitter jag här och hör hur magen skriker och det vattnas i munnen. Yummie! Hoppas han kommer hem med dem snart. 

Som på beställning, gotta go!

Plädarna

Så äntligen gott folk...



Dagens outfit

Solisar-DG Eyewear
Halstub-Ullared
Pälsväst-Gina Tricot
Skinnjacka-Köpt i Barcelona
Tunika-Kappahls barnavdelning
Torgvantar-Indiska
Jeans-Gina Tricot
Skor-Åhléns


Idag har vi varit ute och njutit av solen! Promenad, lunch, kaffe och trevligt sällskap. En perfekt dag med andra ord.
Till kvällen blir det middag med mammorna. Första sociala evenemanget på kvällstid utan barn, det ni!

The air I breathe...

Idag har vi spenderat en dag i friska luften. Långpromenad, med betoning på lång, blev det. Solen ärade oss med sin närvaro på sluttampen vilket gjorde att vi nöjt kunde sätta oss på en bänk och njuta med varsin glass. Det var jag och tjejerna som var ute med våra töser. Det är verkligen ett jättehärligt gäng jag har träffat!

Eftersom det var rätt sent när vi kom hem hade ljuset försvunnit, och med tanke på hur absolut kass min kamera är så sparar jag fotograferingen av plädarna till morgondagen.
På tal om det, tips om en bra och inte alltför dyr kamera någon??



Våren, vi väntar på dig!

En lista

För att göra er lite pepp såhär på måndagen tänkte jag göra en liten lista på sånt som får en att må bra. En del saker är stora, en del är små, men alla är precis lika bra på att få en att känna lycka!
1. Att stanna upp i vardagen och för ett ögonblick inse att man verkligen är lycklig!
2. Att fixa iordning sig och känna sig riktigt fin.
3. Att vara frisk.
4. Känslan av att ha lyckats.
5. Att ha en bästa vän.
6. Att hitta nya vänner.
7. Titta på sin vigselring och komma på sig själv med att le.
8. När någon kommenterat på ens blogg.
9. Bli pillad i håret.
10. Att ha en hjärtevän.
11. Barnskratt.
12. Solen.
13. Att få en present som verkligen är så rätt, att du inser hur bra den person som givit dig den verkligen känner dig.
14. Bli inspirerad.
15. Första gången på året du går barfota på riktigt grönt, mjukt gräs.
16. När någon ringer dig i precis samma stund som du tänkt ringa denne.
17. En spontan och hjärtlig komplimang.
18. Att känna sig hemma.
19. Helg.
20. Att ha modet att göra det man faktiskt vill.


Någon som vill komplettera med något?

God morgon!

Här sitter jag och sörplar på en kopp kaffe som är rykande het och riktigt stark. MiniT leker lite på egen hand och roas lite av tvn som står på. Man kan säga att vi har en mjukstart på dagen.
Hoppas alla ni är lika lyckligt lottade och också får en mjukstart på måndagen!


WII

Så kan man sammanfatta den trevligaste delen av vår söndag. Jag, maken, miniT och svåger och fru med bebis spelade Super Mario Bros på vårt Wii en stund. Eller miniT och deras lille son på 7 veckor ägnade sig åt annat naturligtvis. Det är riktigt kul när man kan spela alla fyra samtidigt, blir lite mer som ett sällskapsspel då. Den tråkigaste delen kan man sammanfatta med ett ord, snor. MiniT är förkyld. Vi har varit förskonade länge, men nu så, nu har hon åkt på en förkylning. Hon är rätt glad och go ändå, men hon har lite svårt att sova. Vi har bullat upp henne med extra kudde så hon inte ska bli lika täppt i näsan och hoppas på att hon får lite sömn. Vår lilla ängel!

Svärmor var förbi en sväng och lämnade av två handvirkade överkast som vi får ha som plädar i soffan. Kan ni tänka er vad snällt? Det blev ju pricken över i:t här i vardagsrummet. Ska naturligtvis fota och lägga upp bilder, så även ni kan njuta av denna vackra och fulländade syn!

Nu ska jag rota efter något i godisväg i skåpen, jag dör av sötsuget annars. Önskar er en skön söndagskväll!


Gardiner och soffkuddar

Som utlovat, bildbevis!

Gardinerna på plats och kuddarna i soffan. Lamporna i fönstret är också nya.


Några av kuddarna blev bara vita med spets över hela, medan två
stycken fick en gördel av spets för att få lite rosetteffekt på kudden.


Närbild på en av de nya lamporna.

Äntligen!

Ja, precis så känns det, äntligen har jag fått sytt de där kuddfodralen till soffkuddarna och lagt upp gardinerna. Bildbevis kommer imorgon. Nu ska jag sätta mig och njuta av dagens arbete och resten av kvällen!

Minitrassels garderob

Här kommer då lite bilder på några av nyförvärven till lillans garderob.

Body-Newbie Kappahl
Leggings med spets-Cubus
Linnebody 2-pack-Lindex
Vårjacka-Ullared
Body-Ullared



Älskar dubbelknäppningen på vårjackan, kombinationen av den blekrosa nyansen tillsammans med den jeansblå på bodyn fråb Kappahl och linnena är ju verkligen to die for!

Ha en skön lördag!

Gravid eller inte gravid

Tänk vad konstigt, att för några månader sedan var jag gravid. Då hade jag värsta bulan på magen och svullna fötter. Nu kan jag inte ens dra mig till minnes rikitgt hur det kändes, när lilla T låg därinne med en stadig fot mot revbenet. Fram tills för bara någon dag sedan har denna lilla männsika dessutom livnärt sig på min kropp! Kan ni fatta, hur jäkla coolt detta är?? Jag är mållös inför detta mirakel vi kallar att få barn. Då ska det kanske också nämnas att jag faktiskt under ganska lång tid var fast besluten om att barn inte var något för mig, men när jag träffade min man så sa det bara poff en dag, sen var en bebis allt jag ville ha. Så konstigt, att nu sitter vi här, han och jag med vårt lilla barn som är det bästa lyckopillret i världen!
Bara några dagar innan Hon föddes.

Idag

har jag spenderat tid med två kompisar och deras gulliga döttrar. Vi tog en fika på stan och kollade i lite butiker. Tänkte att jag kunde göra ett inlägg imorgon om lite kläder jag köpte till miniT, det har jag ju faktiskt inte gjort innan. Nu är maken och spelar match, lillan sover och jag har just gjort en kopp kaffe. Direkt när jag satte mig i soffan kom hunden och la sig som en liten kringla i knäet och somnade. Nu är det fredag!
Hunden som valp.

Nya tillskott till hemmet

tänkte jag bjuda på såhär på fredagen. Trots att jag har tänkt sy nya överdrag till soffkuddarna hittade jag ett som jag köpte till två kuddar, det kan ju alltid vara trevligt att blanda upp det lite.



Nya ljusstakar har det också blivit till soffbordet. Det är ju trots allt detaljerna som gör det.


Hunddate!

Snart ska vi göra oss iordning för att gå på lekdate med lilla hunden. Bästa kompisen Mopsen och hon har stämt träff. Innan det ska vi äta lite lunch. Just another day med andra ord.

Pysselstuga - pyssel = stuga

Ja, det var ungefär vad det blev av dagen. Så tyvärr blir det ingen bild på nya gardinerna för upplagda har de alltså inte blivit. Vi hade i alla fall trevligt och lyckat på alla de andra punkterna utom pysslet, som inte blev av alls, för någon.
Lovar att bjuda på bild så snart det blivit resultat.

I väntan på det tänkte jag bara tipsa om en grej. En matgrej. Som säkerligen 99% av er redan haft hemma i skåpen ett år. Men eftersom den är så vansinnigt god så vill jag försäkra mig om att även den ynka procenten som inte testat får chansen att göra det.

Crema di balsamico med fikonsmak

Istället för vinäger gör sig denna helt enormt bra till lite peppriga sallader så som ruccolan. Crèmen har en lite sötare smak och är lite sirapsaktig. Sältan av oliver och smaken av en utomordentligt smakrik parmesan gör blandningen nästintill komplett, det enda som ska till för att fullända smaksensationen är en god olivolja!

Pysselstuga

Idag ska jag hem till en kompis på lite pysselstuga. Vi är fyra mammor/kompisar totalt som brukar packa vagnarna med barn och pågående pysselprojekt och så ses vi hemma hos någon och pysslar, pratar skit, fikar och massa annat mysigt!
Idag ska jag ta med mig gardinerna vi köpte till vardagsrummet igår och lägga upp. Tänkte lägga ut en bild sen hur resultatet blir.

Hoppas ni får en skön onsdag alla!

Blogguppehåll och dagens outfit

Ja, mina trogan läsare, jag vet, jag har svikit er. Det är verkligen oförlåtligt att utan förvarning eller minsta hint bara försvinna! Varför jag varit totalt död i nästintill två dygn? Jag vet inte?? Alltså, det bara blev så. Igår hade jag absolut nada på schemat och tänkte att jag hade all tid i världen att göra både det ena och det andra. Inget blev gjort!

Aja, jag hoppas att jag inte förlorat er, mina trogna läsare, för all framtid!

Idag har vi varit på roadtrip, till...tatatatatada: Ullared! Det är andra gången i mitt 28 åriga liv jag var där. Jag tycker det är superduperkul! Kan bero på att de två gånger jag varit där så har det varit väääldigt lite folk.
Första gången var när jag var gravid i vecka 30. Jag hade inte köpt en endaste bebisgrej innan vi åkte, jag och min svärmor, på babyshopping till billighetsmeckat. Kan ni förstå?? Vilken lycka! Då hade man varit gravid i 30 veckor, varit världens lyckligaste som knappt vågade andas för det kändes alldeles för bra för att vara sant, så jag var livrädd att något skulle gå fel. Därför köpte jag inte heller en endaste pinal för att inte jinxa det lilla mirakel som levde där inne i min mage. Ni må tro att jag gick lös! Jag var så lycklig att äntligen få köpa sånt nyttigt som man måste ha när man ska ta hand om en liten groda, åka hem med det och BOA! 
Nu när vi åkte så var det främst för att handla lite nytt baslager till miniT. Helt plötsligt passar ingenting, och vi går mot ljusare och varmare tider, vilket också kräver lite andra plagg i garderoben. Jag tycker det är kanon att köpa upp basplagg så billigt som man kan göra där, och så kan man piffa till med lite annat (läs dyrare/exklusivare) efter tycke och smak.

Hursomhelst, kommer göra lite inlägg om vad som handlades, hur vi hade det och så vidare, men för nu får ni nöja er med dagens outfit.
Tunika-Indiska
Bälte-Second Hand
Leggings-Gina Tricot
Stövlar-Wearus.se



Zooey Deschanel

är så sjuuukt snygg! Jag älskar henne! Hennes rollkaraktärer är alltid så underbara, egna och lite härligt utflippade på något sätt. Jag älskar att hela hennes aura andas 60-tal. Att hon dessutom kan sjunga gör ju inte saken sämre. Jag tror jag är kär!
bilden är lånad härifrån



Morgonens outfit

Nu går vi på en promenad.
Mössa-Indiska
Solisar-Tradera
Halstub-Gina Tricot
Jacka-8848 attitude
Oversizeskjorta-Indiska
Byxor-Rönisch
Gummistövlar-Din Sko




Skön söndag på er!

Problemet är löst!

Jag veeet, mina problem jag ventilerar här på bloggen kan ibland få mig att framstå som världesn mest ytliga person, men tro mig jag grubblar på annat också, det dyker bara inte upp här. I alla fall så har jag undrat hur jag skulle lösa ett problem som uppstod då vi införskaffade vår kaffemaskin. Kaffemaskinen har ju inte ersatt kaffebryggaren, vilken också då måste få plats på köksbänken. I vårt kök så är färgställningen grå, svart och rostfri. Kaffebryggaren är i vit plast. Huuuuu, den är så jäkla ful och bara tar plats! Så, hur skulle vi nu lösa detta problem, jag måste ju ha fri tillgång till svart kaffe, inte bara latte.
Så, kom jag på, vi har ju för sjutton en presskanna!
Ser ni att den dessutom passar in perfekt med resten av grejerna i köket?
Lycka!

Frukosten

idag var otroligt god. Och väldigt nyttig. Bra start på dagen.

Just nu sitter jag med hårfärgen i håret och väntar på att hoppa in i duschen för att skölja ur. Undrar vad vi hittar på sen?

Dagen efter

Så känns det idag, blev alldeles för sent igår, så idag känner jag mig bakis. Konstigt att den känslan kan infinna sig trots att man inte druckit en droppe alkohol. Då förtsår man hur viktigt det är med sömn för att man ska fungera. I alla fall så ska jag försöka färga min utväxt idag, det är long overdue som man säger! Vad bjuder er lördag på?
bilden är lånad härifrån

Sånt där rosenskimrande lullull.

Ja, det verkar ju vara rätt många som har åsikter om bloggar där allt verkar så in i helsikes perfekt hela tiden att man vill spy. Jag känner att jag har fallit inom den kategorin det senaste, så för att ge er lite motgift till detta rosenskimrande lullull ni brukar läsa om här ska jag berätta om min fantastiska fredag. 

Det började på morgonen, som var alldeles för tidig. Trots att miniT var sjukt trött och borde somna om igen så, nä, det gick inte. Både jag och maken var hur trötta som helst och kände oss ungefär som Kalle Anka, ni vet det klippet som går på julafton när han sitter på sängkanten, och pallrade oss upp med vårt sura lilla barn som sällskap. Naturligtvis blev vi osams innan vi ens hade dukat fram frukost, vilket resulterade i att jag åt frukost ihop med miniT och maken inte alls. Han höll sig i ett annat rum och gjorde så i ca två timmar efter bråket. 

När vi väl vaknat till och den värsta ilskan lagt sig blev vi sams igen och bråket kändes med ens avlägset och riktigt onödigt. Då kunde vi ju äntligen ta tag i dagens spännande utmaning, städning!
Oh vad kul. Damma, dammsuga, torka golv och städa toalett, handfat och till sist skura diskhoarna minituöst med tandborste. (Till detta har vi naturligtvis en separat tandborste bland städgrejerna, men det var ändå tur att jag och maken blev sams, annars kanske jag hade använt hans. Näää, det hade jag ju inte!)

Hela dagen har jag varit iklädd trosor, BH, en horribelt ful långkofta som maken refererar till som kroppstrumpan (ni förstår ju!) och tofflor. Håret har jag haft i sumofrisyr, alltså en liten boll mitt uppe på huvudet, som gör att man liknar en sumobrottare, eller även pineapplefrisyr som maken säger när man efter att ha städat i två timmar har fått den lilla bollen att luckras upp så håret står åt alla håll och kanter, och alltså liknar bladen på en ananas.
Nu har vi äntligen fått i oss lite kvällsmat, miniT sover för natten och vi ska välförtjänt nog sätta oss i soffan och kolla film.
Trots en dag som denna känns tillvaron ändå skrämmande rosenskimrande. Det är ju liksom det som är grejen med min familj och mitt liv, även dåliga och tråkiga dagar är rätt så bra!


Inte helt olikt!
bilden är googlad

Jag är så jävla snygg och bra!

Alltså, jag är lite bekymrad. Jag tycker att läsa bloggar är bland det roligaste som finns och spenderar gärna några minuter överbliven tid framför datorn. Naturligtvis finns det bloggar man verkligen följer och kikar in på med jämna mellanrum för att hämta inspiration, bli glad eller vad helst nu just den bloggen ger en. Då och då trillar man in på någon ny blogg och med tanke på hur många männsikor i vårt avlånga land som faktiskt bloggar så gör de flesta kanske inget vidare intryck alls, utan blir snabbt en i mängden som man glömmer ganska dierkt efter att sidan stängts ned. Då och då kommer man däremot in på någons blogg som verkligen ger ett intryck, och det här intrycket mina vänner, behöver inte nödvändigtvis vara bra!
Jag blir uppriktigt talat så illa berörd av en del unga tjejers bloggar. Visst har vi länge önskat att tjejer ska få bättre självförtroende, ta för sig mer osv. men nu har det väl ändå gått till överdrift, eller åtminstone åt fel håll. Superunga tjejer sitter framför webcameran och tar semipornografiska bilder på sina nästintill utmärglade kroppar med jättebröst och skriver fula, snuskiga ord och berättar på tok för mycket om sig själva, och alldeles för privata saker, där jag tvivlar på att ens hälften är sant. Naturligtvis är det väl superdupercoolt att komma till skolan och ha en blogg med flera tusen besökare om dagen och 127 kommentarer på varje inlägg. De skriver om att de tycker att de är så jävla snygga och bra och alla haterz kan dra åt h-vete!
Jag tycker det är sorgligt, jag vet ju själv hur vuxen jag ansåg mig vara när jag var 18 år, för att inte tala om när jag var 21! Och nu då, ynka 7 år senare inser jag vilken oerhört barnslig intällning jag hade till så oerhört mycket. Jag tror inte att dessa tjejer inser att något som publiceras på webben inte försvinner bara för man själv plötsligt vill det. Kul när man sitter på arbetsintervju när man är 32 och bloggeran i ens liv känns sååå förbi, och man alltid kommer bli bortvald, för let´s face it, vem vill anställa en person som poserar i en super push-up och små hotpants som skriver om hur kåt man är?? Och om man ska vara krass så är det nog få som kommer ha något för sin blogg eftersom alla 16-22åringar inte kan bli som Kissie och göra sig en karriär på cirkusen.

Jag önskar bara att de inte fick så mycket uppmärksamhet för sina oerhört uppenbara trick att få just det. Jag kommer i alla fall inte gå in på dessa bloggar mer än eventuellt den gång jag snubblar över dem av misstag!

Soffkuddar

Äntligen fick jag tummen ur idag och har börjat klippa till tygerna för att kunna sy nya soffkuddsfodral. Nu måste jag bara komma iväg till svärmor för att låna symaskinen...

Bild som utlovat

Ja, här är då gårdagens skörd, kvistarna, på bild.

Vårtecken

På promenaden höll de på att röja i parken där vi brukar gå. Jag tog tillfället i akt att knipa några kvistar med hem till oss, och ställde i en vas. Naturligtvis har batteriet i kameran dött så jag får visa er imorgon. Nu lagar maken makaronipudding till oss och miniT har gått och lagt sig. Kanske blir det lite tv-tittande och den där semlan senare?


Promenix

står på schemat. Sittdelen har fått komma ned från vinden så miniT kan vara lite mer alert nu när solen tittat fram, och faktiskt se vad som händer runt omkring. Semla står väl också med på attgöra-listan för dagen!

Klart jag måste prova!

Hårvården på allas läppar, och bloggar för den delen, är ju ett måste att testa. Den ständiga jakten på hollywoodsvallet kräver att jag gör det. Sagt och gjort, jag köpte AUSSIE´s serie med värmeskydd eftersom jag ganska ofta stylar håret med någon form av värme. Köpte också hårkuren som ska tillföra extra mycket fukt till torrt och skadat hår.
Jag har nu använt det två gånger och jag måste säga att jag är mycket nöjd! Så, om du också känner att du bara måste prova så säger jag, DO IT!
AUSSIE-Take the heat shampoo och balsam
AUSSIE-3 Minute Miracle Reconstructor

Dagens outfit

är den här.
Mössa-Indiska
Blomma-Födelsedagspresent från kompis
Sjal-Födelsedagspresent från syster
Kofta-flash
Sidenband-Stoff och Stil
Klänning-Second Hand
Spetstunika-Köpt i Tokyo
Leggings-Gina Tricot
Stövlar-Wearus.se


Måndagens planer

är rätt enkla. Först föräldrargrupp på BVC och sedan lite jobb framåt tidig kväll. Det ska vi nog klara av eller? Just nu ska det bryggas kaffe och miniT äter kaninöra. Solen skiner, hoppas den gör det på er också!
Glad måndag till er alla.

Minitrassel

är världens sötaste, bästa och goaste lilla tjej. Och världens mest lättnattade tror jag. Sedan vi ändrade lite i rutinerna och började ge välling som sista mål istället för gröt, är det verkligen hur enkelt som helst. Hon får vällingen i sängen, och där ligger hon och klunkar med ögonen stängda, snutten över huvudet och pillandes med ena handen på morfarsnallens öra.
När vällingen är slut skjuter hon bort flaskan och vänder lite på huvudet och somnar. Tror ni vi kommer få payback i tonåren eller vad??

Hela sömnkitet!

The Vampire Diaries

är jag helt beroende av, det är fjortisen i mig som bara kräver det! Jag har följt serien i den amerikanska takten och kollat på avsnitten online. I andra säsongen finns 22 avsnitt och jag har nu undrat i tre dagar varför inte avsnitt 17 kommit ut ännu. Jo, nu har serien tagit uppehåll så nästa avsnitt sänds inte förrän 4/7!

Hur ska man klara sig nu då?
bilden är googlad

Sköna söndag

Solen är framme även idag och förgyller vår tillvaro. Jag sitter och funderar på om jag ska ta tag i operation soffkuddar. Ska ju sy nya överdrag till kuddarna vi har i soffan och tänkte mig något sånt här som inspiration.

The Notebook

Jag blev sjukt sugen på att se The Notebook. Oavsett hur klyschig den än må vara så är den ju så grymt bra! Tänkte tipsa om en bra sida där man kan streama den, och det gör ni här.
bilden är lånad härifrån

Är det sant?

Är det verkligen solen jag ser? Jo, ta mig tusan, det är det!

När katten är borta...

Maken spelar match, miniT sover och hunden är lånad av hussemor. Då unnar jag mig en lugn stund och njuter av chokladpudding med vispad grädde framför tvn♥

Från svart till antikvitt

Ja, inredningsprojektet i vardagsrummet går sin gilla gång och det senaste som hänt är väl att jag målat om svarta tavelramar och ett "prydnadsord" från svart till antikvitt. Jag ville ha den lite gamla slitna känslan på färgen så jag målade helt enkelt bara en gång och strök med en ganska grovstråig och spretig pensel i färgen innan den torkat. Här ser ni resultatet.
Före och efter.

Närbild på hur strukturen ser ut med de grova penseldragen.
(Klicka för att göra större)

Tavelramarna och "prydnadsordet" på plats.


Även ordet har samma grova penseldrag och den antika känslan.

Får se om jag fixar något mer i helgen.

Dagens outfit

är anpassad för en ledig fredag.
Sjal-Indiska
Blus-Gina Tricot
Linne-H&M
Byxor-Velourmysisar från Tradera
Tofflor-Köpta i Tokyo

En fredag som denna ågnas åt lite sånt här.




Trevlig fredag till er alla!


Åh herre!

Alltså, jag är lite av ett neatfreak. Jag vill gärna att allt ska vara iordning, hela tiden, och naturligtvis på mitt sätt. Helst hade jag velat att vårt hem var som ett showroom. Ja, så funkar ju inte riktigt livet, och definitivt inte när man har barn.
Alltså kolla på det här!
Lika mycket låg på golvet, i hennes knä, satt fastkletat på koftan osv. Var är moppen??

Försenad

Bara två timmar försenad på jobbet! Tur man har nära hem...

Fixat i helgen.

Lovade ju faktiskt ett inlägg om vad jag mer fixat med i helgen, så här kommer det.
Jag hatar alla småprylar man har hemma som inte direkt har någon given plats. Jag kallar det rassel, ni vet sånt som är smått och bara ligger, som man kanske använder dagligen, men man ändå inte vill ha liggandes framme. Jag har haft en uppsjö av rassel ovanpå vår ena byrå i sovrummet. 
Det hemska rasslet på byrån.


Jag har letat efter fina förvaringsaskar i en evighet men inte hittat den/de perfekta.
I helgen tog jag saken i egna händer och köpte helt vanliga sådana på IKEA. Jag köpte även en rulle tapet som jag tyckte var fin, sen klädde jag helt enkelt in den vanliga (läs tråkiga) förvaringsasken i tapeten. Här ser ni resultatet.
Lådorna och tapetrullen.

Voila! Lite trevligare än en vanlig vit låda.



Ser genast mindre stökigt ut.

Alltså, om inte Äntligen Hemmaredaktionen ringer mig efter det här inlägget har hela världsordningen rubbats!

Världens bästa man!

Alltså, har jag världens bästa man eller har jag? Eftersom jag kännt mig lite låg så överraskade maken mig efter jag jobbat klart idag med detta.
En vacker ros och utsökta chokladpraliner. Behöver jag säga mer??

Back on track. Typ.

Datorn har kurerat sig, den fick nog bara en tillfällig knäpp. Jag däremot är inte helt 100. Jag är inte sjuk eller så, jag tror att jag bara åkt på någon tråkig februariblues, som verkar dröja sig kvar även in i mars. Allt jag vill göra är att dra täcket över huvudet och sova i tjugo år och vara med minitrassel. Tyvärr verkar det vara omöjligt att förena mina två önskemål så jag fokuserar på det sistnämnda.
MiniT är väl ungefär det enda som kan locka fram ett genuint leende på mina läppar just nu, och när jag inte pratar eller är med henne så är jag endast ett tomt skal till människa.

Snart känner jag mig förmodligen bättre, inspirerad och lika glad som vanligt!
bilden är googlad

RSS 2.0